Vukovci se vratili sa ekskurzije

Leskovački nosioci diplome „Vuk Кaradžić“ koji su šest dana bili na zasluženoj ekskurziji po Srbiji vratili u svoj rodni grad puni pozitivnih utisaka.

Dočekao ih je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je tom prilikom istakao:

„Grad Leskovac petu godinu zaredom omogućio je najboljim učenicima naših srednjih škola da se upoznaju sa lepotama koje naša zemlja poseduje, a nadam se da ste se i vi u to uverili.

Nadam se da je ova ekskurzija ispunila sva vaša očekivanja i da ste se vratili puni pozitivnih utisaka.

Zaslužili ste ovaj odmor, čestitam vam na dobrim ocenama i verujem da ćete svi zajedno nastaviti da budete vredni i marljivi, da pozitivnu energiju koju imate nastavite da apsorbujete, da ćete biti najbolji studenti na kojim god fakultetima da idete, da budete budući stipendisti Grada, ali i ono najbitnije, uzor ostalim đacima.“

Nakon toga gradonačelnik je kazao da je Grad pripremio iznenađenje za sve njih u vidu njihove fotografije na bilbordima, čime su se deca oduševila.

„Čak smo i novi crveni tepih postavili za sve vas,“ – našalio se gradonačelnnik Cvetanović sa Vukovcima.

„Nadam se da su se javile neke simpatije između vas, da ste se zbližili, pošto ste iz različitih škola. Gde god ste krećete, svuda je ljubav, jedna dobra osnova za druženje, nadam se da ćete da se međusobno uvažavate i pomažete na fakultetima,“ – dodao je na kraju gradonačelnik Cvetanović.

Aleksandar Milovanović se obratio u ime nagrađenih, koji je izrazio veliko zadovoljstvo i kazao:

„Mnogo smo se lepo proveli na ekskurziji, cela ekskurzija je bila sjajna. Želeo bih da se zahvalim Gradu Leskovcu koji nas je dočekao u naš prelepi grad i na svim bilbordima istakao srećna i zadovoljna lica, posle 4 godine uspešnog rada da je neko prepoznao taj rad.“

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1