• Home
  • Vesti
  • Poljoprivreda je spremna za inovacije - podrška za mlade poljoprivrednike

Poljoprivreda je spremna za inovacije - podrška za mlade poljoprivrednike

U Omladinskom klubu grada održan je sastanak sa mladim poljoprivrednicima i predstavnicima srednje Poljoprivredne škole u okviru projekta “Poljoprivreda je spremna za inovacije: ka održivom sistemu podrške za mlade poljoprivrednike u Srbiji”.

Opšti cilj projekta je da doprinese zapošljivosti i zapošljavanju mladih ljudi zainteresovanih za poljoprivredu u ruralnim područjima Srbije.

Udruženje građana “Omladinski klub Novi Pazar” u partnerstvu sa Udruženjem mladih agronoma realizuje projekat pod nazivom “Poljoprivreda je spremna za inovacije: ka održivom sistemu podrške za mlade poljoprivrednike u Srbiji”, uz podršku Evropske unije i kofinansiranje sredstvima Vlade Republike Srbije, a sa ciljem da se da doprinos unapređenju zapošljivosti mladih poljoprivrednika razvojem novih tehnologija prilagođenih njihovim potrebama kroz nove međuinstitucionalne modele saradnje.

Predavanju je prisustvovao veliki broj mladih poljoprivrednika.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1