• Home
  • Vesti
  • LESКOVAC U RITMU SEVERNE MAКEDONIJE

LESКOVAC U RITMU SEVERNE MAКEDONIJE

Takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ koje se emituje na Prvoj srpskoj televiziji okuplja mlade talentovane ljude iz gradova Srbije koji pesmom predstavljaju zemlje članice Evropske unije. Prošle godine šesnaest mladih talenatovanih školaraca iz Leskovca je u Vrnjačkoj banji predstavilo Кraljevinu Belgiju. Na ovogodišnjem takmičenju, koje se održava u Vranju, pobedničkom gradu, učestvuju Isidora Mitić, Кatarina Pejčić i Ana Stojilković koje će predstavljati Republiku Severnu Makedoniju numerom Tijane Todevske.

Na današnjoj konferenciji za medije su predstavljene devojke koje se već šest meseci pripremaju za ovo takmičenje. Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je pohvalio njihov talenat i trud istakavši da grad Leskovac istrajno podržava mlade ljude na njihovom putu razvoja i uspeha.

„Ovo je samo još jedan u nizu projekata koji promovišu mladost i pozitivne vrednosti našeg grada. U prethodne četiri godine je nagrađeno 2000 talenata sa preko 65 miliona dinara. Pored svakodnevnih aktivnosti kojima pokušavamo da ojačamo kapacitet i perspektivu mladih, već šest godina zaredom organizujemo nagradno putovanje najuspešnijih maturanata o trošku grada, do sada je za ove namene izdvojeno oko 10 miliona dinara, kao i 5,1 milion dinara za finansiranje oko 70 omladinskih projekata koje je pripremalo čak 3350 mladih osoba, a već dve godine zaredom finansiramo udžbenike za sve učenike prvog razreda na teritoriji grada Leskovca (6 miliona dinara godišnje). Govoreći o volonterima moram još jednom da pohvalim 420 mladih koji su angažovani u kol centrima za vanredno stanje koji su odgovorili na 9000 poziva i 4000 puta izašli na teren.“

On je našim predstavnicima poželeo mnogo sreće i uspeha na predstojećem takmičenju, dok je svim mališanima čestitao Međunarodni dan dece koji se na današnji dan obeležava širom sveta.

Isidora Mitić koja će otpevati pomenutu makedonsku pesmu je predstavila devojke koje će nastupiti sa njom. U pitanju su Кatarina Pejčić i Ana Stojilković, plesačice raskošnog talenta koje važe za najbolje u regionu. Ona se zahvalila gradonačelniku na podršci i pomoći i dodala: „Imamo veliku odgovornost i čast što smo izabrane da predstavljamo naš grad na najvećem muzičkom takmičenju. Želim da pozovem sve Leskovčane da glasaju za nas kako bismo napravile što bolji plasman, a možda čak i pobedimo čime bi Leskovac bio sledeći domaćin takmičenja.“

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1