12. avgust MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Кancelarija za mlade Leskovac čestita mladima Međunarodni dan mladih.

Ponosni smo na rezultate koje je grad Leskovac preko Кancelarije za mlade postigao u ovoj, kao i u prethodnim godinama, naročito smo ponosni na činjenicu da ova Кancelarija za mlade okuplja veliki broj mladih, obrazovanih ljudi sa kojima realizujemo mnoge projekte.

Iako je sektor omladinske politike relativno mlad, lokalna samouprava je u kratkom vremenskom periodu preuzela više koraka za poboljšanje položaja mladih. Jedan od značajnijih jeste ponovno oživljavanje „Fonda za mlade talente“ preko kojeg svake godine nagrađujemo najuspešnije mlade. Кancelarija za mlade, kroz svoje aktivnosti, nastoji da svakodnevno zastupa interese mladih, podstiče aktivizam i njihovo udruživanje. Grad Leskovac želi da stvori ambijent u kome se ceni znanje, rad, pozitivna energija, trud i ideje koje naši mladi poseduju ali i da pokaže da mladi imaju podršku grada, da pravimo grad po meri svih populacija, a naročito mladih.

Potrebno je naglasiti danas na Međunarodni dan mladih da je leskovačka Кancelarija za mlade postala prepoznatljiva u našoj zemlji, a i šire, zahvaljujući rukovodstvu grada. Danas želimo da istaknemo važnost programa koje sprovodi Кancelarija za mlade jer podstiču društvenu aktivnost mladih, njihovu kreativnost, potencijale i inovativne ideje.

Кancelarija za mlade otvorena za sve koji žele da svojim radom omoguće pozitivne promene i da doprinesu boljim uslovima za život mladih u Leskovcu, pozivamo sve mlade ljude da budu proaktivni i učestvuju u nekim od programa Кancelarije za mlade. Кako nastojimo da naš rad bude što transparentniji, sve podatke o aktivnostima mladih i aktivnostima za mlade, svi zainteresovani građani mogu da pronađu na sajtu Кancelarije za mlade grada www.kzm.gradleskovac.org.

 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1