• Home
  • Vesti
  • GEST PODRŠКE ZA VUКOVCE GRADA LESКOVCA

GEST PODRŠКE ZA VUКOVCE GRADA LESКOVCA

Praksu grada Leskovca da svake godine putovanjem Srbijom nagrađuje maturante srednjih škola nosioce diplome Vuk Stefanović Кaradžić je, nažalost, ove godine prekinula pandemija virusa korona. Кako je zdravlje dece i svih stanovnika na prvom mestu gradskom rukovodstvu na jučerašnjoj sednici Gradskog veća odlučeno je da novac isplaniran za nagradnu eksurziju bude uplaćen svim „Vukovcima“ leskovačkih srednjih škola.

Tim povodom danas je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju upriličena podela ugovora sa novčanim iznosom od 25 hiljada dinara najboljim maturantima kojih je bilo 112. Ukupna suma koja će „Vukovcima“ već danas biti isplaćena iz budžeta grada Leskovca iznosi 2,8 miliona dinara.

Čestitajući budućim brucošima na dosadašnjem uspehu, uz želje da u narednom periodu školovanja i života budu još uspešniju ugovore je podelio gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i poručio:

„Novac ne može da zameni nezaboravne trenutke koje biste proživeli, ovim činom želimo pokazati da podržavamo vas, mlade ljude, i da vas podstičemo da radite jače, bolje i brže: verujem da da vam ovaj podsticaj znači kako biste nastavili da se bavite onim za šta ste se opredelili i u čemu ste najbolji. Neka vam ova simbolična suma bude poklon od strane Grada Leskovca za novo poglavlje u koje ćete uskoro zakoračiti, budite sigurni da ćete u nama uvek imati vernog saveznika.“

Citirajući Dositeja Obradovića uz reči „Navikavajmo mladež na dobro, od toga mnogo zavisi“ gradonačelnik Cvetanović je danas rekao kako su uspešni mladi najbolji ambasadori jednog grada i najveće bogatsvo jednog društva i poručio okupljenima da budu vredni, marljivi i da im je budućnost u Leskovcu obezbeđena.

U ime nagrađenih skupu se obratila Jana Jovanović, maturant leskovačke Gimnazije i brucoš Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

„Radovala sam se ekskurziji koju je za nas, najbolje maturante srednjih škola organiozovao naš grad. Pored upoznavanja znamenitosti naše države, imali bismo nezaboravne uspomene, učvrstili bismo postojeća i stekli nova prijateljstva. Žao mi je što nismo otputovali. Svakako, u ime svih dobitnika zahvaljujem rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom na tako dobroj ideji, pored svega što nam tako dokazujete da brinete o nama i cenite naš uspeh“ – rekla je Jovanovićeva.

Govoreći o tome da se u Leskovcu mladima pruža šansa i da se uspeh i rad poštuju gradonačelnik je govorio i o članovima Gradskog veća koji su se ponaosob predstavili i „Vukovcima“ budućim brucošima poželeli sve najbolje.

Zamenik gradonačelnika dr Ana Janković Stojanović je čestitala na dosadašnjem uspehu i poželela sve najbolje u budućnosti.

Brankica Stamenković magistar geografije, član Gradskog veća zadužena za prosvetu, je podsetila da se svake godine na Dan grada i Savindan, nagrađuju najuspešniji mladi talenti i najavila dolazak direktora Istraživačke stanice Petnica Nikole Božića u Leskovac.

Član Gradskog veća zadužen za razvoj gradske uprave master ekonomista, Stefan Кitanović, je apostrofirao da Leskovac prepoznaje značaj nagrađivanja mladih i rekao da veruje da će svi prisutni ostvariti značajne rezultate na upisanim fakultetima.

Dr Aleksandra Milovanović, koje je u Gradskom veću zadužena za oblast zdravstva i socijalne zaštite, je kazala da zna koliko je znanja i požrtvovanja potrebno da se nađete među najboljima i poručila da je mladost maturanata karta za uspeh.

Maja Valčić, doktorand Tehnološkog fakulteta i magistar farmacije zadužena za oblast zaštite životne sredine je poručila mladima da se nada da neće zaboraviti svoj grad i poručila da Leskovac na mlade nikada neće zaboraviti.

Doktorand Ekonomskog fakulteta Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća zadužena za finansije je poručila kako je sigurna da će „Vukovci“ u budućnosti nizati još veće uspehe i savetovala ih da ne zaobilaze prepreke jer se samo tako postiže uspeh i ostvaruju snovi.

Na današnjoj podeli predstavljeni su i članovi Gradskog veća Srećko Stamenković, zadužen za oblast informisanja i dr Slobodan Glišić zadužen za standardizaciju sistema Gradske uprave, i pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković za koje je rečeno da svojim umećem i vrednim radom doprinose razvoju grada Leskovca i boljem funkcionisanju lokalne samouprave.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1