• Home
  • Vesti
  • Održano školsko takmičenje u plivanju

Održano školsko takmičenje u plivanju

Na opštinskom i okružnom takmičenje u plivanju, učestvovale su skoro sve škole iz grada Leskovca i Osnovna škola “8. oktobar” iz Vlasotinca.

Najuspešnija škola po osvojenim prvim mestima je Osnovna škola “Josif Kostić“ sa osvojenih 11 prvih mesta, a na drugom mestu je Osnovna Škola “Svetozar Marković“ koja ima 9 prvih mesta, dok je na trećem mestu po osvojenim prvim mestima je Osnovna škola “Vasa Pelagić “ iz Leskovca.

Kod srednjih škola najviše prvih mesta zauzela je Tehnička škola “Rade Metalac“ iz Leskovca, a drugo i treće mesto su Hemijska škola i Medicinka škola.

“Na samom takmičenju je bilo prisutno skoro 100 učenika osnovnih i srednjih škola. Dugo nije bilo takmičenja u školskom sportu, pa su svi jedva čekali neku inicijativu, tako da su svi bili radosni kada su uopšte čuli da će biti takmičenja, a još danas na samom takmičenju sva deca su bila puna emocija. Samo takmičenje je bilo jako dobro organizovano i sa svim epidemiološkim merama, od merenja temperature, svako od učesnika je morao da nosi masku. Takođe, takmičenje je bilo bez prisustva publike kako bi smanjili bilo kakve rizike”, navode iz Saveza za školski sport.

Svako od učenika ko je uspeo da zauzme jedno od prva tri mesta osvojio je medalju i diplomu, a prvi koji je danas stigao na cilj, dobija majicu i ostvario je plasman za Republičko takmičenje u plivanju za osnovne i srednje škole koje se održava u Beogradu 7. aprila.

“Kao i svaki put, Savez za školski sport je spreman da sa svojim nastavnicima i učenicima krene na put i izazov za osvajanje medalja na Republičkom takmičenju i nadamo se uspehu za naš grad, škole i za sve pojedince, odnosno naše učenike”, dodaju iz ovog Saveza.

Izvor: juGmedija

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1