OVE GODINE LESКOVAC U RITMU КIPRA

Grad Leskovac ove godine po treći put učestvuje u najvećem dečjem muzičkom takmičenju u našoj zemlji - Srbija u ritmu Evrope na kojem će nas predstavljati divne i talentovane devojke, Gabrijela Zdravković, Кatarina Pejčić i Ana Stoilković.

Na icijativu gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića Leskovac je prvi put uzeo učešće 2019. godine kada su se deca našeg grada predstavila pesmom iz Belgije. Prošle godine smo se predstavili pesmom naših suseda iz Severne Makedonije, a ove godine septembra meseca u gradu Čačku Leskovčanke će izvesti pesmu „Fuego“ koja je 2018. godine na Evroviziji bila drugoplasirana.

Činjenica da već treću godinu zaredom imamo divne predstavnike dokazuje da je Leskovac grad uspešnih i talentovanih mladih ljudi, ambasadora koji nas predstavljaju u najboljem svetlu gde god se pojave i promovišu pozitivne vrednosti našeg grada.

U ime gradonačelnika Leskovca, svih Leskovčana i u svoje ime devojkama je sreću na takmičenju poželela zamenica gradonačelnika dr Ana Janković Stojković i dodala:

„Ulaganje u mladost je ulaganje u budućnost. Od preuzimanja odgovornosti, do danas, nagrađen je 3691 mladi talenat sa 109 miliona dinara.

Naš zadatak je da nastavimo sa stvaranjem što boljih uslova i zato grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom podržava sve projekte koji podrazumevaju učešće mladih Leskovčana, a Srbija u ritmu Evrope je dobra prilika da pokažemo potencijal naših mladih sugrađana u punom svetlu.“

Igor Кaradarević, direktor projekta Ritam Evrope je istakao:

„Zaista je veliko zadovoljstvo biti po treći put u Leskovcu. Ovo nije mali grad, ovo je grad velikih imena, i nadam se da ćemo tek u predstojećem periodu praviti velika. Srbija u ritmu Evrope je zaista širokih ruku prihvatila decu grada Leskovca i svi iščekujemo da ova treća godina zaredom bude treća sreća, gde će ove tri sjajne devojke, tri gracije, možda osvojiti prvo mesto. U ovoj pesmi će naše devojke pokazati pevačke i plesačke sposobnosti. Hvala gradu Leskovcu, hvala od srca devojkama i već sledeće nedelje kreću pripreme, slušaćemo Кrizni štab Republike Srbije i poštovati sve propisane mere kao i do sada.“

Na konferenciji su govorile i predstavnice grada Leskovca na ovom takmičenju koje nisu krile oduševljenje numerom kojom će se u septembru predstaviti. Ana Stoilković, učenica trećeg razreda Gimnazije u Leskovcu je kazala da ove godine očekuje pobedu i da ništa nije teško kada se radi iz srca. Кatarina Pejčić, koja takođe pohađa treći razred Gimnazije, se zahvalila organizatoru i gradu na podršci uz konstataciju da će se truditi da Leskovac predstave najbolje moguće. Njih dve će izvesti plesnu tačku, a Gabrijela Zdravković, koja će otpevati ovu numeru, koja je završila Trgovinsko-ugostiteljsku školu, je kazala da zahvaljujući učešću u ovom takmičenju ostvaruje svoj životni san.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1