• Home
  • Vesti
  • Dijalog sa mladima u organizaciji Fondacije Arka

Dijalog sa mladima u organizaciji Fondacije Arka

U organizaciji Fondacije Arka u Leskovcu održan je drugi "Dijalog sa mladima", na kome su prisustvovali mladi Leskovčani i predstavnici Kancelarije za mlade. Mladi su kreirali svoje ideje i preporuke u oblasti zdravlja, informisanja i aktivnog učešća mladih. 

Sastanak je imao za cilj da učesnici zajedno kreiraju Agendu za mlade, koja će podrazumevati preporuke i predloge mladih kako da se unapredi učešće mladih na lokalu (kroz mehanizam poznatiji kao strukturirani dijalog). Agenda za mlade će takođe dati pregled konkretnih koraka koje treba preduzeti kako bi se ideje mladih sprovele u delo u pomenutim lokalnim zajednicama.

Sastanak "Dijalog mladih" je nastavak treninga za pionire i pionirke dijaloga mladih koji je održan prošle godine. Nakon sastanka očekuje se i poslednji događaj na projektu – javni događaj "Have Your Say", koji će mladi samostalno osmisliti i realizovati uz pomoć Fondacije Arka, radi promovisanja svojih novostečenih znanja i uspeha, kao i informisanja javnosti o rezultatima projekta.

Projekat “Podmladi demokratiju” sprovodi Fondacija Arka uz finansijsku podršku Fondacije Tempus, u okviru programa Erasmus+.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1