• Home
  • Vesti
  • Zašto je digitalni marketing važan za male preduzetnike?

Zašto je digitalni marketing važan za male preduzetnike?

Dug je put od ideje do biznisa. Male preduzetnike, a velike sanjare reči poput istraživanje tržišta, konkurencija i strategija asociraju na dodatne troškove kojma se rezultat neće videti još godinama. Na svu sreću, društvene mreže pružaju mogućnost istraživanja tržišta, plasiranja proizvoda i zarade potpuno besplatno, a ako se njima rukuje na pravi način rezultati su vidljivi odmah.

Skriveni potencijal ovog moćnog alata krije se upravo u autentičnosti i iskrenosti malih brendova jer se, za razliku od korporacija i veće industrije, malim brendom upravlja iz srca, ne iz novčanika. Za postizanje uspeha na društvenim mrežama potrebno je belo svetlo, jednobojna pozadina i telefon, baš taj sa kojeg čitaš ovaj tekst. Posle mnogo godina fotošopiranih slika i virtuelne (ne)realnosti, ljudskom oku je zafalilo domaćinske atmosfere, prijateljske komunikacije i nedostataka iz pravog života na mreži. Tu na scenu stupa tvoj mali biznis- iskren, autentičan i sa svim svojim prednostima i nedostacima.

Najveći značaj drutštvenih mreža za male preduzetnike leži upravo u tome što može da košta 0 dinara, a da nam omogući fenomenalne odnose sa kupcima, sponzorima i partnerima, prilike za učenje i umrežavanje o kojima pre 10 godina nismo mogli ni da sanjamo. Rudnik zlata zvani Instagram dostupan je svima, a na nama je da odlučimo kako ćemo ga iskoristiti- za fotošopirane slike sa letovanja ili građenje odnosa i razvoj biznisa bez ulaganja.

Više o trendovima i pristupu digitalnom marketingu poslušaj u prvoj epizodi podkasta "Dobar biznis daleko se čuje" i uputsti se u kreativnu digitalnu avanturu. Podkast možeš pronaći na ovom linku:
https://www.youtube.com/watch?v=RyYZSoNqRLg&t=24s 

Projekat “Akademija omladinskog preduzetništva: Dobar biznis daleko se čuje” sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture u okviru projekta “MLADI: Savez za medijsku pismenost i digitalni značaj” uz finansijsku podršku Evropske Unije.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1