• Home
  • Vesti
  • Bicikle za učenike generacije - žurka u „Spomen parku” za male maturante

Bicikle za učenike generacije - žurka u „Spomen parku” za male maturante

U Spomen parku održana velika žurka za male maturante koju je Grad poklonio svim svršenim osnovcima. Na proslavi, gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović uručio je bicikle učenicima generacije svih osnovnih škola, ukupno 23.

Obrativši se svim prisutnim maturantima osnovnih škola gradonačelnik Cvetanović je kazao:

„Inicijalna ideja javila se 2019. godine kada smo žurku i prvi put organizovali. Želja nam je bila da na inovativan način obeležimo početak jednog novog doba - prelazak u svet srednjoškolaca u parku Revolucije koji zaslužuje da ponovo postane jedno od omiljenih mesta okupljanja.

Draga deco, Grad Leskovac će uvek biti tu za vas, za svaku pomoć i podršku. Zbog toga smo odlučili da biciklama nagradimo učenike generacija svih osnovnih škola kojima želim da vam čestitam na velikom uspehu. Budite ponosni na znanje koje ste stekli i rezultate koje ste ostvarili u dosadašnjem školovanju, neka vam budu motivacija za dalji napredak, vi ste ponos našeg grada. Želim vam da danas uživate, opustite se i zabavite se.“

U ime nagrađenih učenika generacije obratio se Bogdan Đorđević iz Osnovne škole Vuk Karadžić:

„Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim gradu Leskovcu i našem gradonačelniku dr Goranu Cvetanoviću u ime svih đaka generacije, mi smo vredno radili ne očekujući ništa zauzvrat, a dobili smo ovaj vredan poklon koji je istovremeno i podsticaj da u narednom periodu našeg obrazovanja uložimo sav potreban rad i trud i da opravdamo ukazano poverenje. Xvala Vam.“

Danas se u Spomen parku okupilo više od 500 maturanata osnovnih škola sa teritorije Leskovca. Zabavljala ih je grupa Kasperi. Žurka je protekla u dobrom raspoloženju i mali maturanti su sa nje otišli prepuni lepih utisaka.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1