• Home
  • Vesti
  • Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u Omladinskom klubu

Obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u Omladinskom klubu

U Omladinskom klubu grada Leskovca u organizaciji Lokalnog koordinacijonog tima za zaštitu žrtava trgovine ljudima Leskovac, obeležen je Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Održan je okrugli sto "Zaštita žrtava trgovine ljudima - obaveze i nadležnost Centara za socijalni rad" u Omladinskom klubu grada Leskovca.

Tribinu su vodili stručnjaci Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima iz Beograda. Učesnici tribine su bili stručni radnici Centra za socijalni rad Trstenik, Vlasotince, Bojnik, Lebane i Leskovac.

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 30. jul je ustanovljen kao Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima u cilju skretanja pažnje globalne javnosti na sveprisutnost ovog problema. 

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1