• Home
  • Vesti
  • Otvoren „Svetionik znanja 2021“

Otvoren „Svetionik znanja 2021“

U Valjevu od 3. do 5. septembra zvanično je otvoren peti po redu Svetionik znanja, jedan od najvećih projekata za srednjoškolce širom Republike Srbije.

Projekat "Svetionik znanja", koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture (ASK), a finansira Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, odnosi se na obrazovanje i vaspitanje i obuku mladih. Projekat predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca, treće i četvrte godine, iz 15 gradova Srbije: Beograda, Valjeva, Vranja, Vršca, Zaječara, Zrenjanina, Kruševca, Leskovca, Novog Pazara, Novog Sada, Pirota, Sremske Mitrovice, Užica, Čačka ili Šapca.

Uz stručno vođenje koordinatora iz partnerske organizacije, mentora iz stručne oblasti i alumni mentora, timovi će osmišljavati projekte iz jedne od pet oblasti: turizama, ekologije, javnog zdravlja, kulture i umetnosti i društvene odgovornosti i aktivizama.

Naš tim iz Leskovca dobio je temu iz oblasti ekologije, a tim čine Teodora Stojanović, Andjela Marjanović, Katarina Zlatanovič i Marko Perunović.

Svetionik znanja ispred Ministarstva omladine i sporta je posetila Snežana Klašnja koja je podržala mlade za vreme svečanog otvaranja. U Valjevu na seminaru otvaranja pete generacije Svetionika znanja učesnici su imali priliku da se druže, međusobno upoznaju i povežu sa svojim timovima.

Drugi deo projekta održaće se od 19. do 21. novembra 2021. godine na Zlatiboru gde će učesnici predstaviti svoje projekte pred stručnim žirijem.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1