• Home
  • Vesti
  • Organizacija srpskih studenata u inostranstvu održala predavanje u Omladinskom klubu

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu održala predavanje u Omladinskom klubu

U Omladinskom klubu grada Leskovca održana je radionica "Mobilnost mladih" u okviru projekta "Mladi u pokretu", koji realizuje "Organizacija srpskih studenata u inostranstvu – OSSI", čiji je cilj da informišu mlade u lokalnim zajedinicama o programima mobilnosti u Evropi i svetu, kao i stipendijama dostupnim kandidatima/kandidatkinjama iz Srbije.

Radionica je bila namenjena prvenstveno srednjoškolcima/srednjoškolkama završnih godina, ali i aktuelnim i bivšim studentima/studentkinjama svih usmerenja koji žele da nastave svoje obrazovanje i profesionalno usavršavanje.

OSSI okuplja preko 5000 studenata/studentkinja koji/e se usavršavaju na svetskim univerzitetima, kroz ovu radionicu želeli su da podele sa mladima iz Leskovca njihova iskustva. Uputili su mlade o programima koji postoje, kao što su Erazmus+ i Erazmus Mundus programi, kao i šta je potrebno da bi se usavršavali na stranim univerzitetima.

Radionicu je vodio Strahinja Radovanović.

Projekat "Mladi u pokretu" finansira Ministarstvo omladine i sporta. Кancelarija za mlade je podržala ovaj projektu.

O nama

Kancelarija za mlade grada Leskovca formirana je 25 aprila 2009. godine i sastavni je deo Agencije za lokalni ekonomski razvoj. Kancelarija za mlade predstavlja most između mladih s jedne strane, Lokalne samouprave, organizacija i institucija koje se bave mladima i Ministarstva omladine i sporta s druge strane.

ministarstvo logo1